2020 Valse Start

Het rittenseizoen is voorlopig stilgezet. Zodra de omstandigheden veranderen zullen we de kalender weer oppakken.

Let op je mailbox!

Feestavond

Van onze verslaggever:

Weer een geslaagde feest avond voor onze club.

Met toch weer 36 aanwezigen en ook nog een aanmelding van een nieuw lid was het weer een gezellige boel.

Een viertal motoren stonden tentoon gesteld:

  • Een 1939 Norton big four
  • 1925 Sarolea 23M
  • 1951 Matchless G80
  • 1929 Dresch

 

Zo was er ook wat te zien en te bespreken. De kahoot quiz weer verzorgt door Wim  zorgde voor een gezonde strijd tussen de 5 teams. Ook het spijkerslaan gaf zoals vanouds de nodige hilariteit   en commentaar  tussen de teams.

De Velocette gentleman waren de winnaars en een gedeelde 2e plaats was voor de Norton rammelbakken en de BMW manshaft. Daarna nog gezellige na praten en wat drinken, iedereen had het prima naar zijn zin. Om 1 uur werden we langzaam naar buiten geveegd door onze gastvrouw Maaike.
Nog een maandje wachten en we kunnen weer de motoren aantrappen voor de eerste rit, vaste prik naar de Bockenrijder.

 

Aftrappen

Het eerste OMG evenement van 2020 op 3 januari, de sterke verhalen avond, was erg geslaagd met een grote opkomst. 24 OMG leden namen de gelegenheid om elkaar nieuwjaar te wensen en weer eens samen te komen in het lange motorloze winterseizoen. Het was een gezellige boel in het vernieuwde grand café Het Wapen van Galder. Doordat er ook nog andere gasten waren kwamen we stoelen te kort. De nieuwe uitbaters deden goed hun best om het ons naar de zin te maken en de gratis hapjes waren een leuke verassing . Om ongeveer middernacht gingen de laatste OMG-ers tevreden naar huis. Nu op naar het grote OMG winterfeest op zaterdag 29 februari.

 

2019 Soeprit

Van onze verslaggever:

Soeprit, koud maarrr droog, nee niet de soep maar het weer. 16 OMG-ers hadden nog wel zin in een ritje en lekkere soep met broodjes. Kees Leyten had een mooie toer in gedachten en we slingerde door allerlei polder weggetjes richting Rucphen naar het Ossekopje. In de bossen nog wat off the road gereden en toen na 2 uur eindelijk het Ossekopje was bereikt was dit gesloten   . Toen besloten maar terug naar Galder te rijden, nog wat off the road gedaan en wat leden en de bus kwijtgeraakt. Eindelijk alles weer bij elkaar bleek dat alle wegen rondom Etten afgesloten te zijn wegens de marathon  . Dit hadden we al eens meer meegemaakt. Na nog wat omzwervingen eindelijk richting Galder waar de warme soep ons stond op te wachten. Iedereen was daar wel echt aan toe. Eindelijk warmte en drinken. Na de soep en de broodjes en wat borreltjes ging iedereen voldaan en opgewarmd naar huis.

Tot de dode blaadjes rit, misschien dan nog kouder 

 

Museumbezoek Best

Van onze verslaggever:

Na de rit een week uitgesteld te hebben vanwege het slechte weer was het nu gelukkig wel goed en zelfs warm weer. Dit was te merken aan het aantal OMG'ers dat kwam opdagen. 22 motoren en een duo engel kwamen opdagen, en dan nog Arnoud die ons stond op te wachten in Goirle en de rit verder heeft voorgereden naar Best. Het was een mooie route en nog rustig op de weg dus iedereen zat te genieten op de motor. Na 1 1/2 uur rijden waren we op de plek van bestemming. Het oorlogs museum bevrijdende vleugels waar we haast 3 uur hebben vertoefd had een grote collectie en mooie dioramas en was zeer de moeite waard. Het vertelde met name het verhaal over de operatie Market Garden. De terugtocht had een valse start en zodoende waren we al snel de nieuwe bezemwagen kwijt  . Dit door de drukte op de wegen. Maar gelukkig hebben we de bezemwagen niet nodig gehad. Om ongeveer 3 uur waren we terug bij het Wapen van Galder en nog een afzakkertje genomen op het terras. Arnoud bedankt voor het voorrijden van deze mooie rit en het bedenken van de pauzeplek.  

 

FOTOS

 

Demo races Etten-Leur

Van onze verslaggeger:

Geweldige mooie dag gehad met de demo races te Etten Leur. We waren als club OMG uitgenodigd om tijdens de demo races ook een demo te geven met onze oude motoren. We kregen een eigen pitsplek en deze was door Stany met een tent, koffie,  limonade, diverse koeken en snackjes uitgerust en gezellig en comfortabel gemaakt. We hebben 2 x 25 minuten rondjes mogen draaien op het circuit en sommige leden scheurden er flink op los   en moeten nu nieuwe rubbers op de voetsteunen zetten. De belangstelling bij onze pitsplek was erg groot en we vielen ook goed in de smaak tijdens onze demo's. Er werd volop gefilmd en gefotografeerd door het publiek. Ook de organisatie was erg blij met ons, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar.   Maar dan wel met minstens 20 leden. 

 

FOTOS

Noorderkempenrit

Bedankt Jules, Jef en andere organisatoren van deze mooie rit door de Noorderkempen. Een koffietje op vertrouwd adres wat bochtige weggetjes door het boerenland en een goede stopplaats voor een stevige hap. Meer moet het niet zijn.laughing Onderweg zijn we toch nogal wat mensen 'verloren' om diverse redenen, gelukkig niet ernstig. Nogmaals bedankt voor de organisatie en tot de volgende rit. CvD

 

2019 Midzomeravond BBQ

Van onze verslaggever:

Gelukkig met lekker weer nadat het een tijdje minder was hadden we het geluk dat het deze zaterdag mooi was . 15 OMG-ers hadden zich verzameld bij Het wapen van Galder, en na een leuk ritje waren we in Achterbroek bij Stany en Nicole. Daar kwamen nog 4 mensen rechtstreeks aan en dus een leuke club. Nadat eerst iedereen het mooie museum had bekeken werd er wat gedronken en volop nagepraat. Voor een aantal mensen was dit de eerste keer en die waren echt onder de indruk van de mooie collectie die Stany in de loop van de jaren heeft opgebouwd.

Vervolgens waren de BBQ's al aangestoken en was Noudje natuurlijk weer de eerst die zijn worstje op het vuur had liggen . De BBQ werd geweldig verzorgd door Nicole en haar 2 dochters en alle mensen hebben heerlijk gegeten. Om omstreeks 8 uur was iedereen voldaan en na de boel te hebben opgeruimd zijn we weer naar huis gereden zodat iedereen voor het donker thuis kon zijn. Stany en Nicole, hartelijk bedankt voor deze geweldige fijne BBQ en goede zorgen.  

 

Ardennen 2019

Een bescheiden poging, onze vaste verslaggever kan hopelijk nog een bijdrage leveren. 

In aanloop naar het Ardennen weekend speelde de weersvoorspelling spelletjes. Elke dag was het weer anders, maar de regenpakken gingen zeker weer mee. 

Het ouwe vertrouwde huis weer vol geboekt. Met 17 man op vrijdag naar Poteau. Nummer 17 moest wel een slaapplek improviseren, op de bovenste verdieping kwam Jan terecht. Met oordopjes gewapend heeft hij toch nog wel kunnen slapen laughing.

Gepakt en gezakt kwamen de mannen rond 11 uur aan. Een heuse vrachtwagen bracht 2 Matchellers mee uit Galder! 's-Middags al een mooie rit door de omgeving gereden. Prachtig weer! 's-Avonds lekker gebarbecued met uiteraard een drankje erbij.   

Zaterdag na het ontbijt buiten een flinke rit gereden met tussenstop in Durbuy. De bui over laten trekken waarna we onze weg vervolgden. 

 

 

Diverse deelnemers hebben foto's gemaakt. Als je die op de site wil kun je ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst via wetransfer)

 

2019 Bockenreijder

Van onze verslaggever:

Onze seizoen openingsrit naar de Bockenreijder is weer geslaagd.   Door het prachtige weer was de opkomst erg goed, en met een 27 OMG-ers reden we de traditionele rit naar De Bockenreijder. Als deze rit de voorbode is voor de rest van het seizoen dan zitten we goed:

  • een mooie route gereden
  • geen enkel (technisch) probleem
  • lekker gegeten en gedronken
  • een gezellig boel omdat we elkaar weer een tijdje niet gezien hadden

Aan het einde van de rit nog een afzakkertje genomen bij Het wapen van Galder. (dit is waarschijnlijk de nieuwe naam voor het Knooppunt dat nu door nieuwe uitbaters gerund wordt.)

Wim bedankt voor het voorrijden van de mooie route  en voor de rest , tot de Lenterit.