2019 Midzomeravond BBQ

Van onze verslaggever:

Gelukkig met lekker weer nadat het een tijdje minder was hadden we het geluk dat het deze zaterdag mooi was . 15 OMG-ers hadden zich verzameld bij Het wapen van Galder, en na een leuk ritje waren we in Achterbroek bij Stany en Nicole. Daar kwamen nog 4 mensen rechtstreeks aan en dus een leuke club. Nadat eerst iedereen het mooie museum had bekeken werd er wat gedronken en volop nagepraat. Voor een aantal mensen was dit de eerste keer en die waren echt onder de indruk van de mooie collectie die Stany in de loop van de jaren heeft opgebouwd.

Vervolgens waren de BBQ's al aangestoken en was Noudje natuurlijk weer de eerst die zijn worstje op het vuur had liggen . De BBQ werd geweldig verzorgd door Nicole en haar 2 dochters en alle mensen hebben heerlijk gegeten. Om omstreeks 8 uur was iedereen voldaan en na de boel te hebben opgeruimd zijn we weer naar huis gereden zodat iedereen voor het donker thuis kon zijn. Stany en Nicole, hartelijk bedankt voor deze geweldige fijne BBQ en goede zorgen.  

 

Ardennen 2019

Een bescheiden poging, onze vaste verslaggever kan hopelijk nog een bijdrage leveren. 

In aanloop naar het Ardennen weekend speelde de weersvoorspelling spelletjes. Elke dag was het weer anders, maar de regenpakken gingen zeker weer mee. 

Het ouwe vertrouwde huis weer vol geboekt. Met 17 man op vrijdag naar Poteau. Nummer 17 moest wel een slaapplek improviseren, op de bovenste verdieping kwam Jan terecht. Met oordopjes gewapend heeft hij toch nog wel kunnen slapen laughing.

Gepakt en gezakt kwamen de mannen rond 11 uur aan. Een heuse vrachtwagen bracht 2 Matchellers mee uit Galder! 's-Middags al een mooie rit door de omgeving gereden. Prachtig weer! 's-Avonds lekker gebarbecued met uiteraard een drankje erbij.   

Zaterdag na het ontbijt buiten een flinke rit gereden met tussenstop in Durbuy. De bui over laten trekken waarna we onze weg vervolgden. 

 

 

Diverse deelnemers hebben foto's gemaakt. Als je die op de site wil kun je ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst via wetransfer)

 

2019 Bockenreijder

Van onze verslaggever:

Onze seizoen openingsrit naar de Bockenreijder is weer geslaagd.   Door het prachtige weer was de opkomst erg goed, en met een 27 OMG-ers reden we de traditionele rit naar De Bockenreijder. Als deze rit de voorbode is voor de rest van het seizoen dan zitten we goed:

  • een mooie route gereden
  • geen enkel (technisch) probleem
  • lekker gegeten en gedronken
  • een gezellig boel omdat we elkaar weer een tijdje niet gezien hadden

Aan het einde van de rit nog een afzakkertje genomen bij Het wapen van Galder. (dit is waarschijnlijk de nieuwe naam voor het Knooppunt dat nu door nieuwe uitbaters gerund wordt.)

Wim bedankt voor het voorrijden van de mooie route  en voor de rest , tot de Lenterit.   

 

2019 Winteravondfeest

Van onze verslaggever:

Gezellig winteravondfeest met grote opkomst OMG leden. Het jaarlijkse OMG winterfeest was een succes. Met 35 leden en diverse aanhang was het weer een zeer gezellige boel. Als voorgaande jaren stonden er een paar nieuwe aanwinsten op het podium: de Indian Scout van Kees Rens , de Triumph Grand Prix van Martin Schutte en een mooie Ariel VG van Jan Jansen. Ook was er weer de presentatie van de fotos en filmpjes van het afgelopen ritten seizoen.'Het hoogtepunt was weer de quiz van onze quizmaster Wim Vissers die een nieuw format had bedacht een zgn kahoot met deelname via de smartphone. Je begrijpt dat had wel wat voeten in aarde eer al die oude digibeten dat voor elkaar hadden maar toen e.e.a. was geinstalleerd hebben we een zeer mooie en spannende quiz gehad die door alle leden fanatiek werd mee gespeeld. De uiteindelijk winnaars waren de Velocette gentlemen  met een miniem verschil op de BMW fluisteraars  . Daarna nog gezellig nagekeuveld en tegen ongeveer 2.00 uur gingen de laatste leden naar huis. Het was een geweldige avond. Wim harstikke bedankt voor het bedenken en presenteren van de mooie en knappe quiz.  

 

2019 Sterke verhalen

Van onze verslaggever:

Sterke verhalen avond en nieuwjaarwensen. Een grote opkomst vrijdag 4 januari, veel OMG leden wilde elkaar weer eens spreken en ook nieuwjaar wensen in ons gezellige motorhome Knooppunt Galder. 18 leden waren aanwezig en het leek wel een kippenhok zo werd er door elkaar gepraat. Nu Peter en Bettina gestopt zijn met het uitbaten waren er nu enkele van de eigenaren die ons voorzagen van drank en hapjes wat uitstekend lukte  . Peter van Kessel liep er ook nog rond om alles te begeleiden en afscheid te nemen van onze club. Het was een bere gezellige avond en de meeste leden kunnen eigenlijk niet wachten op mooi weer zodat we weer kunnen rijden op onze oude motoren. Ook voor het Ardennen weekeinde is erg veel animo dit jaar, enfin we zullen eerst de feestavond nog gaan vieren en dan zachtjes richting het nieuwe ritten seizoen.  

 

 

2018 Dode Blaadjes Rit

Van onze verslaggever:

De dode blaadjes rit, dit jaar wel een volledige rit gereden zonder problemen  . Er waren 14 leden die nog eens een rondje wilde doen. Het weer viel 100% mee, geen regen en een 13 graden. De datum van de rit viel op 11 november, 100 jaar na de datum van de wapenstilstand van de grote oorlog die deze dag overal herdacht werd. Dus een goede reden om nog eens een bezoek te brengen aan de dodendraad te Zondereigen. Er waren nog steeds leden die dit nog nooit hadden gezien en eigenlijk niets van deze gruwelijke grens in de 1e wereldoorlog wisten. Daarna weer een kort rondje verder en de traditionele afsluiting bij de Hooikar te Gilze met koffie appeltaart en een borreltje.  Mensen allemaal bedankt voor het meedoen en het voorrijden van de mooie en gezellige ritten .  Als er leden zijn die nog foto's hebben van het afgelopen ritten seizoen deze graag doormailen naar Jan van Steen. die kan ze dan op de site plaatsen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Binnenkort komt er weer bericht over de winteractiviteiten van de OMG. 

 

Ritverslag Keesrit

Van onze verslaggever:

De traditionele lange oktober rit, ditmaal hebben we een verplaatsing gedaan naar Hoek in Zeeuws Vlaanderen. De weersvoorspelling was matig maar er waren toch 14 leden die de rit wilden rijden. De tocht was uitgezet door een paar Ariel club leden van de regio en was in de Garmin van Peter gezet. De start was wat problematisch, we stonden geparkeerd op 2 verschillende parkeerplaatsen en toen we elkaar gevonden hadden wilde een BMW niet starten en een Panther had geen compressie meer.

Na wat sleutelen en de oude kapotte reserve bougie (lekker handig)  die in de BMW was gezet ook weer vervangen te hebben konden we rijden. Er was een voorrijder van de Ariel club maar die wist niet overal de weg dus toen met de Garmin die ook de nodige kuren vertoonde maar weer de ouderwetse kaart gepakt. Toch in Koewacht aangekomen waar we een motorbeursje hebben bezocht. Er lag alleen maar brommerzooi dus een tegenvaller .  Daar ook wat broodjes gegeten en koffie gedronken.

Het volgende stuk zou met een slinger naar het verdronken land van Saaftingen gaan alwaar we het café "De Griet" zouden bezoeken. Ook weer het nodige gezoek en gedraai en uiteindelijk via Hulst het verdronken land gevonden maar geen café De Griet. Wel een ander leuk café aan de dijk waar we hebben gegeten.

Na het eten het laatste stuk terug naar Hoek, een AJS die de hele tocht al slecht liep gaf definitief de geest en is op de kar beland. Ook de Garmin deed weer raar dus weer gewoon op de wegwijzers naar Terneuzen en Hoek gereden.

Het laatste stuk zou door de Ariel club lid voorgereden worden maar die man reed ons met 100 km per uur voorbij door het oranje/rode stoplicht dus die waren we ook weer kwijt.  ( die 1000cc viercilinders lopen wel goed dus)

Al met al goed aangekomen in Hoek met zijn allen maar het was wel een bewogen dag. Gelukkig was het weer wel 100% op het laatst  .

 

2018 Rivierenrit

Van onze verslaggever:

Deze rit was gepland naar Gorinchem en slot Loevenstein, maar door omstandigheden (een hippiefestival) was Gorinchem voor ons niet bereikbaar en zijn we maar naar Woudrichem gereden.

Een mooie rit voorgereden door Kees van Dun en Wim . 14 deelnemers met 2 duo engelen waren aanwezig, en het gemis van de tweetakt van Julius was goedgemaakt door de Panonia van Jan Jansen en de Puch van Geert van Loon.

Een rit met stralend weer en zonder noemenswaardige pech, behoudens een kapotte koppelingskabel van de BSA Bue star van Gerard Akkermans al gelijk bij het vertrek bij het Knooppunt.

Na een lunchstop in Woudrichem zijn we nog langs een Alfa Romeo verzamelaar en restaurateur gereden met een zeer mooie collectie Alfa's waar echte museum stukken bij stonden die zelfs de Mille Miglia hebben gereden. We gaan hier zeker nog eens een keer naar toe. Nu waren we onverwachts aangereden en de eigenaar had nu niet echt tijd voor ons.   .

Na de rit nog een lekkere Hoegaarden en om 16.30 uur weer thuis.

 

Ardennen 2018

Van onze verslaggever:

Verslaggever had deze keer niet veel te vertellen. Hopelijk komt er nog een en ander boven drijven in iemands geheugen.

Diverse deelnemers hebben foto's gemaakt. Als je die op de site wil kun je ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst via wetransfer)

FOTOS  

 

Foto's van de ritten

Door een verandering bij Google is het even moeilijk om de foto's te publiceren.

Ik ben bezig de foto's in een andere gallerie te plaatsen. Voorlopig zijn ze te zien via een link in het ritverslag.

Greetz Jan