2022


18 maart

Witte rook !

De rittenkalender is klaar !Het lijkt erop dat we 2022 weer enigzins normaal kunnen starten.

Er wordt hard gewerkt aan de rittenkalender. Input van jullie is altijd welkom.

2021 Snel vergeten


2020 VALSE START


Het rittenseizoen is voorlopig stilgezet. Zodra de omstandigheden veranderen zullen we de kalender weer oppakken.

Let op je mailbox!


1 maart

FEESTAVOND

Van onze verslaggever:

Weer een geslaagde feest avond voor onze club.

Met toch weer 36 aanwezigen en ook nog een aanmelding van een nieuw lid was het weer een gezellige boel.

Een viertal motoren stonden tentoon gesteld:

  • Een 1939 Norton big four
  • 1925 Sarolea 23M
  • 1951 Matchless G80
  • 1929 Dresch

 

Zo was er ook wat te zien en te bespreken. De kahoot quiz weer verzorgt door Wim  zorgde voor een gezonde strijd tussen de 5 teams. Ook het spijkerslaan gaf zoals vanouds de nodige hilariteit   en commentaar  tussen de teams.

De Velocette gentleman waren de winnaars en een gedeelde 2e plaats was voor de Norton rammelbakken en de BMW manshaft. Daarna nog gezellige na praten en wat drinken, iedereen had het prima naar zijn zin. Om 1 uur werden we langzaam naar buiten geveegd door onze gastvrouw Maaike.
Nog een maandje wachten en we kunnen weer de motoren aantrappen voor de eerste rit, vaste prik naar de Bockenrijder.

 

17 februari

2020 RITTENKALENDER

De rittenkalender 2020 weer bomvol!  


4 januari

AFTRAPPEN

Het eerste OMG evenement van 2020 op 3 januari, de sterke verhalen avond, was erg geslaagd met een grote opkomst. 24 OMG leden namen de gelegenheid om elkaar nieuwjaar te wensen en weer eens samen te komen in het lange motorloze winterseizoen. Het was een gezellige boel in het vernieuwde grand café Het Wapen van Galder. Doordat er ook nog andere gasten waren kwamen we stoelen te kort. De nieuwe uitbaters deden goed hun best om het ons naar de zin te maken en de gratis hapjes waren een leuke verassing . Om ongeveer middernacht gingen de laatste OMG-ers tevreden naar huis. Nu op naar het grote OMG winterfeest op zaterdag 29 februari.

 


29 oktober

2019 SOEPRIT

Van onze verslaggever:

Soeprit, koud maarrr droog, nee niet de soep maar het weer. 16 OMG-ers hadden nog wel zin in een ritje en lekkere soep met broodjes. Kees Leyten had een mooie toer in gedachten en we slingerde door allerlei polder weggetjes richting Rucphen naar het Ossekopje. In de bossen nog wat off the road gereden en toen na 2 uur eindelijk het Ossekopje was bereikt was dit gesloten   . Toen besloten maar terug naar Galder te rijden, nog wat off the road gedaan en wat leden en de bus kwijtgeraakt. Eindelijk alles weer bij elkaar bleek dat alle wegen rondom Etten afgesloten te zijn wegens de marathon  . Dit hadden we al eens meer meegemaakt. Na nog wat omzwervingen eindelijk richting Galder waar de warme soep ons stond op te wachten. Iedereen was daar wel echt aan toe. Eindelijk warmte en drinken. Na de soep en de broodjes en wat borreltjes ging iedereen voldaan en opgewarmd naar huis.

Tot de dode blaadjes rit, misschien dan nog kouder 

 


13 oktober

MUSEUMBEZOEK BEST

Van onze verslaggever:

Na de rit een week uitgesteld te hebben vanwege het slechte weer was het nu gelukkig wel goed en zelfs warm weer. Dit was te merken aan het aantal OMG'ers dat kwam opdagen. 22 motoren en een duo engel kwamen opdagen, en dan nog Arnoud die ons stond op te wachten in Goirle en de rit verder heeft voorgereden naar Best. Het was een mooie route en nog rustig op de weg dus iedereen zat te genieten op de motor. Na 1 1/2 uur rijden waren we op de plek van bestemming. Het oorlogs museum bevrijdende vleugels waar we haast 3 uur hebben vertoefd had een grote collectie en mooie dioramas en was zeer de moeite waard. Het vertelde met name het verhaal over de operatie Market Garden. De terugtocht had een valse start en zodoende waren we al snel de nieuwe bezemwagen kwijt  . Dit door de drukte op de wegen. Maar gelukkig hebben we de bezemwagen niet nodig gehad. Om ongeveer 3 uur waren we terug bij het Wapen van Galder en nog een afzakkertje genomen op het terras. Arnoud bedankt voor het voorrijden van deze mooie rit en het bedenken van de pauzeplek.  8 september

DEMO RACES ETTEN-LEUR

Van onze verslaggeger:

Geweldige mooie dag gehad met de demo races te Etten Leur. We waren als club OMG uitgenodigd om tijdens de demo races ook een demo te geven met onze oude motoren. We kregen een eigen pitsplek en deze was door Stany met een tent, koffie,  limonade, diverse koeken en snackjes uitgerust en gezellig en comfortabel gemaakt. We hebben 2 x 25 minuten rondjes mogen draaien op het circuit en sommige leden scheurden er flink op los   en moeten nu nieuwe rubbers op de voetsteunen zetten. De belangstelling bij onze pitsplek was erg groot en we vielen ook goed in de smaak tijdens onze demo's. Er werd volop gefilmd en gefotografeerd door het publiek. Ook de organisatie was erg blij met ons, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar.   Maar dan wel met minstens 20 leden. 

 


5 augustus

NOORDERKEMPENRIT

Bedankt Jules, Jef en andere organisatoren van deze mooie rit door de Noorderkempen. Een koffietje op vertrouwd adres wat bochtige weggetjes door het boerenland en een goede stopplaats voor een stevige hap. Meer moet het niet zijn. Onderweg zijn we toch nogal wat mensen 'verloren' om diverse redenen, gelukkig niet ernstig. Nogmaals bedankt voor de organisatie en tot de volgende rit. CvD

 


23 juni

2019 MIDZOMERAVOND BBQ

Van onze verslaggever:

Gelukkig met lekker weer nadat het een tijdje minder was hadden we het geluk dat het deze zaterdag mooi was . 15 OMG-ers hadden zich verzameld bij Het wapen van Galder, en na een leuk ritje waren we in Achterbroek bij Stany en Nicole. Daar kwamen nog 4 mensen rechtstreeks aan en dus een leuke club. Nadat eerst iedereen het mooie museum had bekeken werd er wat gedronken en volop nagepraat. Voor een aantal mensen was dit de eerste keer en die waren echt onder de indruk van de mooie collectie die Stany in de loop van de jaren heeft opgebouwd.

Vervolgens waren de BBQ's al aangestoken en was Noudje natuurlijk weer de eerst die zijn worstje op het vuur had liggen . De BBQ werd geweldig verzorgd door Nicole en haar 2 dochters en alle mensen hebben heerlijk gegeten. Om omstreeks 8 uur was iedereen voldaan en na de boel te hebben opgeruimd zijn we weer naar huis gereden zodat iedereen voor het donker thuis kon zijn. Stany en Nicole, hartelijk bedankt voor deze geweldige fijne BBQ en goede zorgen. 

 


26 mei

ARDENNEN 2019

Een bescheiden poging, onze vaste verslaggever kan hopelijk nog een bijdrage leveren. 

In aanloop naar het Ardennen weekend speelde de weersvoorspelling spelletjes. Elke dag was het weer anders, maar de regenpakken gingen zeker weer mee. 

Het ouwe vertrouwde huis weer vol geboekt. Met 17 man op vrijdag naar Poteau. Nummer 17 moest wel een slaapplek improviseren, op de bovenste verdieping kwam Jan terecht. Met oordopjes gewapend heeft hij toch nog wel kunnen slapen .

Gepakt en gezakt kwamen de mannen rond 11 uur aan. Een heuse vrachtwagen bracht 2 Matchellers mee uit Galder! 's-Middags al een mooie rit door de omgeving gereden. Prachtig weer! 's-Avonds lekker gebarbecued met uiteraard een drankje erbij.   

Zaterdag na het ontbijt buiten een flinke rit gereden met tussenstop in Durbuy. De bui over laten trekken waarna we onze weg vervolgden. 

 

 

Diverse deelnemers hebben foto's gemaakt. Als je die op de site wil kun je ze mailen naar fotos@bevemo.nl (liefst via wetransfer)

 


7 april

2019 BOCKENREIJDER

Van onze verslaggever:

Onze seizoen openingsrit naar de Bockenreijder is weer geslaagd.   Door het prachtige weer was de opkomst erg goed, en met een 27 OMG-ers reden we de traditionele rit naar De Bockenreijder. Als deze rit de voorbode is voor de rest van het seizoen dan zitten we goed:

  • een mooie route gereden
  • geen enkel (technisch) probleem
  • lekker gegeten en gedronken
  • een gezellig boel omdat we elkaar weer een tijdje niet gezien hadden

Aan het einde van de rit nog een afzakkertje genomen bij Het wapen van Galder. (dit is waarschijnlijk de nieuwe naam voor het Knooppunt dat nu door nieuwe uitbaters gerund wordt.)

Wim bedankt voor het voorrijden van de mooie route  en voor de rest , tot de Lenterit.   

 

2019 RITTENKALENDER

  De rittenkalender 2019 komt eraan!  

 


10 februari

2019 WINTERAVONDFEEST

Van onze verslaggever:

Gezellig winteravondfeest met grote opkomst OMG leden. Het jaarlijkse OMG winterfeest was een succes. Met 35 leden en diverse aanhang was het weer een zeer gezellige boel. Als voorgaande jaren stonden er een paar nieuwe aanwinsten op het podium: de Indian Scout van Kees Rens , de Triumph Grand Prix van Martin Schutte en een mooie Ariel VG van Jan Jansen. Ook was er weer de presentatie van de fotos en filmpjes van het afgelopen ritten seizoen.'Het hoogtepunt was weer de quiz van onze quizmaster Wim Vissers die een nieuw format had bedacht een zgn kahoot met deelname via de smartphone. Je begrijpt dat had wel wat voeten in aarde eer al die oude digibeten dat voor elkaar hadden maar toen e.e.a. was geinstalleerd hebben we een zeer mooie en spannende quiz gehad die door alle leden fanatiek werd mee gespeeld. De uiteindelijk winnaars waren de Velocette gentlemen  met een miniem verschil op de BMW fluisteraars  . Daarna nog gezellig nagekeuveld en tegen ongeveer 2.00 uur gingen de laatste leden naar huis. Het was een geweldige avond. Wim harstikke bedankt voor het bedenken en presenteren van de mooie en knappe quiz.  

 


6 januari

2019 STERKE VERHALEN

Van onze verslaggever:

Sterke verhalen avond en nieuwjaarwensen. Een grote opkomst vrijdag 4 januari, veel OMG leden wilde elkaar weer eens spreken en ook nieuwjaar wensen in ons gezellige motorhome Knooppunt Galder. 18 leden waren aanwezig en het leek wel een kippenhok zo werd er door elkaar gepraat. Nu Peter en Bettina gestopt zijn met het uitbaten waren er nu enkele van de eigenaren die ons voorzagen van drank en hapjes wat uitstekend lukte  . Peter van Kessel liep er ook nog rond om alles te begeleiden en afscheid te nemen van onze club. Het was een bere gezellige avond en de meeste leden kunnen eigenlijk niet wachten op mooi weer zodat we weer kunnen rijden op onze oude motoren. Ook voor het Ardennen weekeinde is erg veel animo dit jaar, enfin we zullen eerst de feestavond nog gaan vieren en dan zachtjes richting het nieuwe ritten seizoen.  

 

 


17 november

2018 DODE BLAADJES RIT

Van onze verslaggever:

De dode blaadjes rit, dit jaar wel een volledige rit gereden zonder problemen  . Er waren 14 leden die nog eens een rondje wilde doen. Het weer viel 100% mee, geen regen en een 13 graden. De datum van de rit viel op 11 november, 100 jaar na de datum van de wapenstilstand van de grote oorlog die deze dag overal herdacht werd. Dus een goede reden om nog eens een bezoek te brengen aan de dodendraad te Zondereigen. Er waren nog steeds leden die dit nog nooit hadden gezien en eigenlijk niets van deze gruwelijke grens in de 1e wereldoorlog wisten. Daarna weer een kort rondje verder en de traditionele afsluiting bij de Hooikar te Gilze met koffie appeltaart en een borreltje.  Mensen allemaal bedankt voor het meedoen en het voorrijden van de mooie en gezellige ritten .  Als er leden zijn die nog foto's hebben van het afgelopen ritten seizoen deze graag doormailen naar Jan van Steen. die kan ze dan op de site plaatsen. postuwbericht@hotmail.com Binnenkort komt er weer bericht over de winteractiviteiten van de OMG. 

 


13 oktober

RITVERSLAG KEESRIT

Van onze verslaggever:

De traditionele lange oktober rit, ditmaal hebben we een verplaatsing gedaan naar Hoek in Zeeuws Vlaanderen. De weersvoorspelling was matig maar er waren toch 14 leden die de rit wilden rijden. De tocht was uitgezet door een paar Ariel club leden van de regio en was in de Garmin van Peter gezet. De start was wat problematisch, we stonden geparkeerd op 2 verschillende parkeerplaatsen en toen we elkaar gevonden hadden wilde een BMW niet starten en een Panther had geen compressie meer.

Na wat sleutelen en de oude kapotte reserve bougie (lekker handig)  die in de BMW was gezet ook weer vervangen te hebben konden we rijden. Er was een voorrijder van de Ariel club maar die wist niet overal de weg dus toen met de Garmin die ook de nodige kuren vertoonde maar weer de ouderwetse kaart gepakt. Toch in Koewacht aangekomen waar we een motorbeursje hebben bezocht. Er lag alleen maar brommerzooi dus een tegenvaller .  Daar ook wat broodjes gegeten en koffie gedronken.

Het volgende stuk zou met een slinger naar het verdronken land van Saaftingen gaan alwaar we het café "De Griet" zouden bezoeken. Ook weer het nodige gezoek en gedraai en uiteindelijk via Hulst het verdronken land gevonden maar geen café De Griet. Wel een ander leuk café aan de dijk waar we hebben gegeten.

Na het eten het laatste stuk terug naar Hoek, een AJS die de hele tocht al slecht liep gaf definitief de geest en is op de kar beland. Ook de Garmin deed weer raar dus weer gewoon op de wegwijzers naar Terneuzen en Hoek gereden.

Het laatste stuk zou door de Ariel club lid voorgereden worden maar die man reed ons met 100 km per uur voorbij door het oranje/rode stoplicht dus die waren we ook weer kwijt.  ( die 1000cc viercilinders lopen wel goed dus)

Al met al goed aangekomen in Hoek met zijn allen maar het was wel een bewogen dag. Gelukkig was het weer wel 100% op het laatst  .

 


AUG 19

2018 RIVIERENRIT

Van onze verslaggever:

Deze rit was gepland naar Gorinchem en slot Loevenstein, maar door omstandigheden (een hippiefestival) was Gorinchem voor ons niet bereikbaar en zijn we maar naar Woudrichem gereden.

Een mooie rit voorgereden door Kees van Dun en Wim . 14 deelnemers met 2 duo engelen waren aanwezig, en het gemis van de tweetakt van Julius was goedgemaakt door de Panonia van Jan Jansen en de Puch van Geert van Loon.

Een rit met stralend weer en zonder noemenswaardige pech, behoudens een kapotte koppelingskabel van de BSA Bue star van Gerard Akkermans al gelijk bij het vertrek bij het Knooppunt.

Na een lunchstop in Woudrichem zijn we nog langs een Alfa Romeo verzamelaar en restaurateur gereden met een zeer mooie collectie Alfa's waar echte museum stukken bij stonden die zelfs de Mille Miglia hebben gereden. We gaan hier zeker nog eens een keer naar toe. Nu waren we onverwachts aangereden en de eigenaar had nu niet echt tijd voor ons.   .

Na de rit nog een lekkere Hoegaarden en om 16.30 uur weer thuis.

 


JUNI 22

ARDENNEN 2018

Van onze verslaggever:

Verslaggever had deze keer niet veel te vertellen. Hopelijk komt er nog een en ander boven drijven in iemands geheugen.

Diverse deelnemers hebben foto's gemaakt. Als je die op de site wil kun je ze mailen naar fotos@bevemo.nl (liefst via wetransfer)

FOTOS  

 


MEI 07

FOTO'S VAN DE RITTEN

Door een verandering bij Google is het even moeilijk om de foto's te publiceren.

Ik ben bezig de foto's in een andere gallerie te plaatsen. Voorlopig zijn ze te zien via een link in het ritverslag.

Greetz Jan MEI 06

2018 LENTERIT

Van onze verslaggever:

De Lenterit doet zijn naam eer aan. Geweldig weer hebben we gehad en ook een prachtige en lange rit. Niet zoals vermeld op de kalender naar Lilo. Dit rit werd voorgereden door Rene van Caam, vlgs mij weet Rene elk dijkweggetje in west Brabant en we hebben ze ook gehad. Denk ongeveer 200 km gereden. Leuke stops gehad in Wouwse Plantage en bij fort Sabina. Ook de Oesterdam gehad en plaatsjes waar ik nog nooit van had gehoord. Helaas voor Toon was het potje met compressie van zijn Matchless op,  dus die kon na 10 km al naar huis  . Ook hebben 2 deelnemers wel Lillo bereikt want die waren we in Effen al kwijt  maar ze zijn weer bij ons aangesloten in Wouwse Plantage. Rene bedankt voor deze mooie rit   

FOTOS

 


APR 09

2016 OPENINGSRIT BOCKENREIJDER

Openingsrit seizoen 2018 traditioneel naar de Bockenreijder, deze editie de drukste ooit, 32 motoren met berijder en de nodige duo engelen. 
Waarschijnlijk door het prachtige weer en het feit dat iedereen weer strak staat om op zijn oude motor te gaan rijden was de opkomst zeer groot met ook enkele nieuwe gezichten. Ja de OMG is populair   Om zo een club bij elkaar te houden hebben we besloten om een directe route te nemen en drukke dorpen te mijden. Wim heeft de club voorgereden en het is wonderwel gelukt  , geen stukken, stilgevallen motoren of verdwaalde personen, dus een perfecte rit met perfect weer. Laten we hopen dat dit voor het hele seizoen gaat gelden. Bij de Bockenreijder een gezellige drukte met waar we weer de traditionele uitsmijters en drankjes genuttigd hebben. Ook de rit terug naar het Knooppunt verliep probleemloos en er is zelfs een grote groep blijven hangen voor nog wat lekkere drankjes op het zonnige terras.   .Een geweldig begin van het rittenseizoen.FEB 02

RITTENKALENDER 2018

De rittenkalender voor het nieuwe jaar is er weer!

Iedereen met een email adres heeft hem gekregen. Voor degenen zonder email of die de mail is kwijtgeraakt is hier nog een koppelingske.

OF kijk op de website in de KALENDER

 

JULI 09

2017 KEMPENRIT

Van onze verslaggever:

De Kempenrit uitgezet door Julius en Jef was weer een succes. Met 15 OMG-ers op de motor en een 4-tal dames hebben we een fijne dag gehad. Fantastisch mooi weer, mooie route naar een gezellige en verrassende stop te St. Lenaarts. Daarna via een mooie route naar Rijckevorsel voor een 2e stop bij een gezellige hoeve waar het goed toeven en eten was.Geen enkel probleem met de oude beestjes gehad en heerlijk gereden.

Julius en Jef bedankt voor deze mooie rit.   

 

E-mail

Afdrukken

JUNI 25

MIDZOMERAVONDRIT

Van onze verslaggever:

Na een hele week bloedwarm weer  was zaterdag 24 juni een stuk koeler en zelfs wat regen  . Om 16.00 uur bij het Knooppunt vertrokken voor een kort ritje naar het koepeltje van Kees en Bertha, die op dat gezellige plekje voor ons een voortreffelijke BBQ hadden geregeld. Het clubje was wat kleiner als normaal vanwege de vele activiteiten die gelijk met onze rit werden georganiseerd maar er waren toch 14 personen die lekker en gezellig met elkaar hebben gegeten. Er was zelfs een lekker toetje, nl. ijs met slagroom en koffie na. Om ongeveer 21.00 uur was iedereen voldaan en zijn de meeste mensen naar huis gereden.

Kees en Bertha bedankt voor de gezellige en lekkere BBQ. 

 

 

E-mail

Afdrukken

JUNI 01

RONDJE BIESBOSCH

Van onze verslaggever:

Geweldige mooie rit naar en door de Biesbosch, en daarna langs de Maas naar Wijk en Aalburg over de dijken. Kees Leyten had weer eens een prachtige rit van zeker 150km voor ons uitgestippeld. 15 OMG-ers en een tweetal duo dames hebben weer genoten van het mooie weer en de rit die probleemloos verliep. Er waren 2 mensen die voor de eerste keer meereden en die waren ook verrast door wat we als OMG telkens weer voor elkaar krijgen. Geen pech alleen wat mensen die nodig moeten tanken.

Kees bedankt!!! 

 

E-mail

Afdrukken

APR 04

2017 OPENINGSRIT

Van onze verslaggever:

Wat een geweldig weer hebben we gehad op onze eerste rit! Traditioneel weer naar de Bockenreijder. Dit had natuurlijk invloed op het aantal OMG-ers. Er vertrokken bij het Knooppunt 25 motoren, en aangekomen bij de Bockenreijder kwam er nog een illegale deelnemer die op een Japanse hond  of zoiets reed. De rit naar de Bockenreijder is voorgereden door Wim dus weer de nodige extra slingers voor dat we er waren. Daar weer de uitsmijters en borreltjes genuttigd en weer terug naar Galder waar we met een 12 tal mensen nog een drankje hebben genomen om het mooie begin van het rittenseizoen te vieren. De gehele rit is zonder een probleem verlopen, alle motoren startten gelijk en bleven heel   . Hopen dat dit de trend wordt van dit jaar.

 

E-mail

Afdrukken

FEB 02

2017 FEESTAVOND

Van onze verslaggever:

Feestavond OMG wederom een groot succes !!!!   
De jaarlijkse winter feestavond was weer een gezellige boel. De formule was als voorgaande jaren, want wat goed is moet je niet veranderen. Een 29 tal leden en een aantal dames waren aanwezig en hebben een leuke en gezellige avond gehad. De kopspijkers quiz gemaakt en gepresenteerd door Wim Vissers was weer geweldig goed. Met ook weer momenten van het afgelopen ritten seizoen in de vragen verwerkt, veel leuke filmpjes en foto's. Dit alles met de hulp van onze ICTer Jan v Steen. Het spel is gewonnen door de Matchless lawaaimakers. Ook stonden er een paar mooie tweetact motoren tentoongesteld van Rene van Caam. De hapjes waren lekker en om 01.30 uur 's-nachts ging de bar dicht en moesten de laatste volhouders naar huis.
Iedereen bedankt voor de gezellige avond en tot de openingsrit naar de Bockenreijder.

 

E-mail

Afdrukken

NOV 28

2016 DOOIE BLAADJES RIT

Van onze verslaggever:

Gisteren 27 november de laatste rit van het seizoen gereden. Na de 2 voorgaande weekeinden slecht weer gehad te hebben was het nu lekker weer dus waren er zowaar 16 leden die nog eens een rondje wilde doen voor de motor in de winterstalling gaat. Zoals gewoonlijk hebben we een rit gedaan in onze eigen omgeving waar ook genoeg moois te zien is.

Wel waren we in Ulicoten Frans de Graaf al kwijt want die wachtte op Jan van Steen maar die reed helemaal niet mee!

De stop bij de Hooikar te Gilze met appelgebak, koffie een lekker borreltje deed iedereen deugd want na een tijdje is het toch fris op de motor. Hierna weer naar het Knooppunt voor een laatste drankje en toen iedereen naar huis.

Tot de sterke verhalen avond in januari.

 

E-mail

Afdrukken

OKT 30

2016 SOEPRIT

Gisteren de soeprit gereden met zeer mooi weer en weer een goede opkomst van onze omg leden. Zeer mooie rit voorgereden door René van Caam. Spijtig wat problemen gehad met de DKW van Jantje Jansen maar toch weer een zeer mooie dag.

Bedankt René

 

E-mail

Afdrukken

OKT 09

2016 KEESRIT

Van onze verslaggever:

Vandaag de Kees rit gereden, een goede opkomst van een 17 deelnemers . Het weer was ook geweldig. De rit ging via het museum van Paul Varnewijck naar een verzamelaar van oude Cadillacs. Wat daar te zien was, haast niet te geloven, een 25 tal perfect gerestaureerde auto's van de jaren 30 tot 60. Ook stond er nog een verzameling oude tractoren.

De gastvrije verzamelaar vertelde erg gedreven over zijn verzameling en schonk ook nog wat consumpties. Daarna in Poppel wat gegeten en weer terug nar het Knooppunt.

 

E-mail

Afdrukken

MEI 31

FORUM

OMG 'ers die nog steeds gebruik maken van het 'oude gastenboek' wil ik vragen ook eens te proberen hun verhalen, vragen etc. met behulp van het OMG forum te delen.

Je moet daarvoor wel een gebruikersnaam aanmaken. Dit is om te voorkomen dat web spammers allerlei berichten erop zetten dat eigenlijk advertenties zijn.

 

 

E-mail

Afdrukken

APR 03

2016 OPENINGSRIT BOCKENREIJDER

Het ritten seizoen is weer begonnen!

Vandaag 3 april weer de 1e rit van het seizoen gereden, traditioneel naar de Bockenrijder. Lekker weer voorspeld dus genoeg animo. 21 man stonden om 9:30 uur bij het Knooppunt. Een mooie rit gereden en de uitsmijters waren ook weer prima. Wel wat illegalen gezien bij de Bockenrijder, ene Jan was met de auto en ene Arnoud was rechtstreeks vanuit Tilburg gekomen. De terugreis naar Galder verliep even met wat strubbellingen doordat we een clubje mensen en de volgbus waren kwijtgeraakt. Maar om 14.00 uur zat iedereen weer bij het Knooppunt op het terras. Geen een motor met pech, mooi weer en een gezellige dag gehad. Een super begin van het ritten seizoen 2016. Ook uw verslaggever was weer blij erbij te kunnen zijn.

 

E-mail

Afdrukken

FEB 07

VMC REGIO AVOND VLAANDEREN

Op vrijdag 19 februari houden wij, regio Vlaanderen weer een regioavond op ons al wel bekend vast adres Hilloweg 1 te Kalmthout. We starten de avond zoals gewoonlijk om 20 uur en we maken er weer zoals vorige weer een gezellig avond van met de welbekende hapjes en drank.
Het onderwerp van deze avond word verzorgt door Wim Vissers en het onderwerp houden we deze keer wat mysterieus. Ik wil wel een tip geven zodat je zelf wat op zoek kan gaan, het gaat over een engels motormerk en het type waar word over zal gesproken worden is gemaakt van 1912 tot 1954. We hopen jullie weer in grote aantallen te mogen verwelkomen.
Michel Steins,Regio Vlaanderen

 

VMC REGIO AVOND

Vrijdag 27 november is er weer de eerste VMC regio avond bij Stany in zijn gezellige café en museum. Deze avond belooft weer leuk en gezellig te worden. Er is een spreker die verslag doet van zijn rit van Parijs naar Madrid met een Lurquin Goudart van 1903. Dit was in het begin van de vorige eeuw een lange afstands race.
Je snapt wel dat het een hele onderneming is geweest met zo een oud beestje vooral natuurlijk over de Pyreneën. Het zal zeker wel een boeiende presentatie worden.

OMG-ers zijn uitgenodigd.

 

E-mail

Afdrukken

OKT 25

2015 SOEPRIT

Wat is dat toch met de soeprit? Na wat ritten met 10 tot 15 deelnemers staan er nu ineens 25 man te trappelen om een rondje te rijden en uiteraard voor de snert of tomatensoep te eten. We hebben het ons makkelijk gemaakt en gewoon de bordjes gevolgd van een motortoertocht die vanuit Hoogstraten was georganiseerd, wel handig als je met zo een grote groep bent. Helaas gooide de marathon van Etten roet in het eten en raakte de groep toch verdeeld. Er is zelfs een grote groep onder begeleiding van een motoragent over de snelweg rond het parcours gedirigeerd. Heel toevallig kwam iedereen elkaar weer tegen op de rotonde te Rijsbergen. Ook hebben een BMW en een Matchless elkaar een kusje gegeven. De Matchless bestuurder wilde remmen maar trapte op zijn schakelpedaal. Ook nog een pauze gehad in café Holland en toen, daar was ie dan: de soep en natuurlijk een afzakkertje.
Tot de dode blaadjes rit!!

 

E-mail

Afdrukken

OKT 05

2015 KEESRIT

Er waren deze morgen 12 motoren,een passagier en drie Kezen aan het vertrek bij Het Knooppunt.

Rit ging via Alphen-Poppel en Lage Mierde naar Hulsel. Vervolgens naar Bladel, Hapert en door Eersel naar de bestemming Bergeijk. In het laatste deel van het traject waren er strubbelingen door een slechte brandstof toevoer bij de BSA van een andere Kees. Na de aankomst bij het Museum van Ad Vermeulen in Bergeijk was de storing snel verholpen.(Slechte ontluchting van de benzinetank via de dop) Na een rondje koffie met koek het museum bekeken, waar toch wel wat meer tijd in ging zitten dan gedacht. De eigenaar kon goed vertellen en bij elke fiets of bromfiets had hij wel een verhaal. Als je dan weet dat zijn hele tuin en schuur vol stond met fietsen en andere voorwerpen, dan is het niet gek dat het schema uitliep. Terugreis vanuit Bergeijk via Westerhoven, Riethoven,Steensel en een lunchstop in Knegsel. Daarna naar Vessem richting Baarschot, Diessen en verder via Goirle ,Riel, Alphen en Chaam weer richting het vertrekpunt in Galder. Naar mijn mening een interessante en geslaagde rit bij prima motorweer. Tot de soeprit op 25 oktober.

 

E-mail

Afdrukken

OKT 02

DWARS DOOR BRABANT RIT

Afgelopen zondag dwars door Brabant rit gereden met 4 OMG leden. De Norton had niet veel zin om te starten dus iedereen was al vertrokken en aangezien je op straatnamen moest rijden werd dat niks. Rene had een alternatieve route en vlak bij Stany Wouters kwamen we de groep weer tegen. Daarna weer vertrokken maar die mannen rijden zo langzaam en dus weer een alternatieve route. We waren dus als eerste in Rijsbergen. Daarna weer een alternatieve route richting Wouw. Vlakbij Wouw kwamen we weer de groep tegen en zijn samen aangekomen. Het was een leuke alternatieve rit.

 

E-mail

Afdrukken

AUG 02

KEMPENRIT

Van onze liggende verslaggever:

Helaas dit verslagje van horen zeggen!!! Dit vanwege ziekte van uw OMG verslaggever.
Mooi weer en een grote opkomst van ongeveer 25 motoren en diverse duo engelen, dit zegt natuurlijk iets over de kwaliteit van deze rit die wordt georganiseerd door de diverse OMG leden uit Vlaanderen. Ze hadden dit keer zelfs een bezemwagen georganiseerd dus er was weer overal aan gedacht.
Deze bezemwagen is overigens niet nodig geweest tijdens deze mooie rit van ongeveer 150km, dat zegt ook iets over de technische staat van de motoren in onze club, prima voor elkaar.  
Er was een stop in het mooie plaatsje Casterlee waar een goede lunch was voorzien met een lekker belgisch  biertje. De diverse voorrijders hebben toch weer iedereen weten te verrassen met mooie plekjes in een omgeving die zo dichtbij is maar nog veel geheimen kent voor ons.
Jongens bedankt !!!!!!  

 

E-mail

Afdrukken

JUNI 22

ARDENNEN 2015

Van onze verslaggever:

Het zit er weer op, het 14e Ardennen weekeinde. 15 deelnemers die weer een geweldig leuk weekeinde hebben gehad. Dit jaar met motor navigatie gereden, (2 Garmins die elk een ander route willen volgen????) maar dat is ook niet alles. Gelukkig hadden we ook kaarten bij anders reden we nu nog rond. Door deze problemen elkaar wat kwijtgeraakt enz. Vrijdag de heenreis met de nodige problemen, een motor in de bus nl. de DKW van onze 2T boy die heel de tijd tegenstribbelde met laadproblemen en dus geen vonk. De Maas overgestoken bij Racourt / Visé. Over de Hoge Venen gereden daar was het zo koud dat onze adem condenseerde en dat in Juni !
Na aankomst super lekker geBBQt met scampies en viswok verzorgt door Stany. De worstjes en de hamburgers waren afwezig door een misverstand met de leverancier. Daarna het kampvuur met de nodige sterke verhalen die oa werden gevoed door de Absinth van Jan 'de starter', die nu wel een andere naam verdient omdat hij de magneet van de Ariel heeft laten wikkelen. Jack Janssen dacht dat hij misschien problemen zou veroorzaken door zijn gesnurk, dit had hij nl bij weekeindjes met de motorclub van den Bud, maar heeft tot zijn verbazing een meerdere gevonden in onze Jan. 

DAG 2

Na een (niet voor iedereen) verkwikkende nachtrust en de eitjes met spek van onze Arnoud zouden we een kort? ritje maken naar Diekirch voor een bezoek aan het oorlogsmuseum aldaar. Julius kon ook weer rijden op de DKW, we hadden het ding weer aan het laden gekregen en dus weer vonkjes. Arnoud zou voorop rijden met zijn navigatie. Na een 30 km 180 graden de verkeerde richting in gereden te hebben toch maar weer omgedraaid. Wat is dat toch met die Garmin navigatie zooi. Het museum was indrukwekkend, wat een zooi is er toch allemaal gemaakt om elkaar dood te maken. Na een lekker soepje weer terug naar Poteau op de navigatie van Peter veel leuke weggetjes en bochtjes gemaakt tot de DKW er weer mee stopte. Na wat geprul weer verder kunnen rijden en elkaar gelijk kwijt geraakt. Een mooi schouwspel gezien een 15 tal Rode Wouwen die aan het jagen waren op de plek waar wij stonden te wachten op de rest. Elkaar weer gevonden, de navigatie wilde ons naar Bittburg sturen dus maar weer de kaart gebruikt. Een 45 km van huis stopte de DKW definitief en hebben we deze en Julius bij een vriendelijk Duits gezin achtergelaten. De verdere weg in een record tijd terug gereden met spectaculaire bochten snelheden. Na aankomst Julius opgehaald en Wim was ook weer terug. De BBQ weer aangemaakt en de lekkere nasi van Bertha opgegeten. De korte rit bleek weer 220 km te zijn geweest!!!!!!. 's-Avonds weer het kampvuur en na de nodige borrels begonnen een aantal mensen spontaan liedjes te zingen. Die Absinth dat is toch goei straf spul!

DAG 3 

De weg naar huis altijd wat minder leuk. Deze keer de route maar op papier gezet en Kees Leyten ouderwets op de kop. Helaas voor Kees besloot na een 50 km de 2 pijps Enfield afscheid te nemen van een uitlaat. Ook de ferme karate trappen van Kees konden het ding niet aan de cilinderkop houden. Dus de Enfield en Kees in de bezemwagen. De Triumph van Stany die als reserve motor was meegenomen was al bezet door onze 2T boy Julius die misschien nu wel een 4T boy gaat worden. Nu Wim op kop en gelukkig ja hoor toch nog een flinke regenbui gehad vlak voor Huy, we begonnen al te wanhopen een Ardennen weekeinde zonder regen!!! De verdere rit recht naar huis maar in Baarle- Nassau toch nog een hachelijk moment voor Toon. De voorrem verankering van de Matchless was los gekomen. Gelukkig kwam Toon erachter toe we stapvoets reden. Je moet er niet aan denken als je met 80 km per uur dan remt, je voorwiel slaat volledig vast dan en een geweldige crash is dan het gevolg. Om 16.00 uur waren we in Chaam om de DKW af te gooien en daarna naar Het Knooppunt. Hier met enkele mensen een afzakkertjegedronken op de goede afloop.
Mannen het was weer super leuk, iedereen bedankt en volgend jaar weer!!!!

E-mail

Afdrukken

JUNI 08

2015 SGF

Van onze verslaggever:

Afgelopen weekeinde was het treffen van de Silent Gray Fellows op de Ponderosa te Ulicoten. Zaterdags is er dan de rondrit waar we met de OMG aan hebben meegedaan. Het weer was top dus waren er zeker een 17 tal OMG-ers aanwezig en een 50 tal deelnemers met Amerikaanse motoren. De rit is in blok en het verkeer werd overal tegen gehouden om ons door te laten. De pauze plaats bood voor de OMG-ers weinig verassingen het was nl. bij clublid Stany die de bar nu maar buiten had gezet. Terug op de camping hebben een aantal OMG-ers nog wat gedronken en een aantal hebben ook mee geBBQt. Daarna bleven nog 3 man hangen voor de feestavond met de band en een echte biker is blijven slapen in zijn luxe mini tent.
Al met al weer een goed georganiseerd en leuk evenement.

E-mail

Afdrukken

MEI 04

2015 LENTERIT

Van onze verslaggever:

Op de eerste zondag in mei zijn we naar Yerseke geweest om de verzameling van Leo Ijsseldijks te bekijken. We waren met 17 motoren, een aantal voorzien van duo-passagiers. De vervangende bus was kennelijk nog niet gewend aan het volgen van de groep, want tussen Zundert en Wernhout raakte de chauffeur het spoor bijster en stond in Minderhout langs de kant. Na wat wachten en heen en weer bellen kwam heel de troep weer samen en ging het richting Zeeland. Bij de Wildert begonnen echter de eerste druppels al te vallen en regende het vervolgens gedurende een half uurtje, zodat we al goed nat waren. Toen hield het gelukkig op met regenen en droogde de rijwind het natte pak.I n de buurt van Krabbendijke begon er wat rook uit de dynamo van van de Ariel van Kees Rens te komen omdat deze de geest had gegeven (collector geexplodeerd.) Dus in de bus. Ook de NSU van Renee pruttelde wat tegen maar na reinigen van de sproeier kon de rit worden vervolgd. Vervolgens bij restaurant De Schelde een lunch genoten en daarna terug de motor op richting Galder. De defecte Ariel was weer rijdbaar gemaakt door de dynamo uit de vertanding te trekken zodat die niet meer draaide. Lange tijd bleef het droog maar toch werden we weer nat voordat we met een uitgedunde groep op het thuishonk aankwamen. Nog wat gedronken en nagepraat, Stany zijn motor in de bus geladen en naar moeders. Iedereen bedankt voor zijn deelname en vooral Stany en Nicole voor het beschikbaar stellen van de bus.

Tot de volgende rit.

 

E-mail

Afdrukken

APR 16

*** GESTOLEN ***

Afgelopen week is onze OMG  clubbus gestolen, als iemand onze  bus na vorige week woensdag ergens heeft gezien laat het dan even weten, we zijn als club  natuurlijk wel erg gedupeerd door deze aktie van mensen die niet het verschil tussen mijn en dijn kennen.

 

E-mail

Afdrukken

MRT 31

BOCKENREYDER 2015

Van onze verslaggever (met natte voeten)

De 1e rit van het seizoen naar den Bockenreyder deed meer denken aan onze Ardennen ritten, wat was het nat.

Toch 15 halve zolen die toch weer wilden rijden na de winterstop. We zijn nu eens de kortste weg gereden vanwege de regen en geen commentaar gehad van Wim. Die was al aan zijn 2e motor toe, van de New Imperial had onderweg naar het Knooppunt de versnellingsbak de geest gegeven. Het voordeel was wel dat we bij den Bockenreyder wel in het oude boerderijtje konden, want we waren de enige gasten. We hebben lekker bij de grote open schouw gezeten en wat houtblokken op het vuur gegooid (weer Ardennen gevoel ). Uiteraard de uitsmijter en de borreltjes genuttigd en de terugreis aanvaard.

Toen begon het echt te regenen. Dus startproblemen met een Ariel, een Matchless berijder had geen koppeling meer dus die reed alleen door. Een Panther rijder beweerde dat zijn motor het niet meer deed dus die moest in de bus maar volgens mij had hij geen zin om nat te worden. Ook een Royal Enfield rijder durfde zijn motor niet meer stil te zetten wegens water/ontstekings problemen en is bij het Knooppunt recht naar huis gereden.

Bij het Knoopunt gezellig met een clubje wat warm makertjes gedronken en daarna ging ieder toch met een goed gevoel naar huis. Wel te hopen dat dit regenweer niet een voorbode is voor de rest van het seizoen!!?????

FOTOS

 

E-mail

Afdrukken

MRT 20

REGIO AVOND VMC VLAANDEREN

Van onze verslaggever:

Afgelopen vrijdag naar de laatste regio avond van VMC Vlaanderen geweest van dit winterseizoen. Het thema was dit keer een ruil- en koopavond van je overbodige spulletjes. De meest gasten hadden wel iets te koop of te ruil bij, en er is dus driftig gehandeld en geruild. Ook de OMG verslaggever heeft minder mee naar huis terug genomen als dat hij bij had. Er waren uiteraard weer de nodige OMG-ers die een gezellige avond hebben gehad, dit mede ook omdat Stany om 12.00 uur 's-nachts jarig was en er nog een lekkere taart werd aangesneden die werd doorgespoeld met een lekker biertje. Let op aanstaande zondag is onze eerste rit van het nieuwe seizoen, traditioneel weer naar de Bockenrijder. Wel even de wekker bijzetten ivm de zomertijd. Tot zondag.

 

2015 FEESTAVOND

Feestavond OMG 2015 een groot succes !!!!   

De jaarlijkse winter feestavond was weer een gezellige boel. Een 33 tal leden waren aanwezig en hebben een leuke en gezellige avond gehad. Dit jaar wel een nieuw element in het programma, ipv het welbekende kopspijker spel hadden we nu de silly games. Een aantal spelletjes waarbij het brein en de lichamelijke behendigheid van de diverse teams op de proef werd gesteld. Ook was er een artistieke ronde onder leiding van onze Tilburgse entertainer Arnaud. Elk team moest met een ijzerdraad een profiel buigen van een door hen gekozen clublid waarna de andere teams moesten raden wie het was. Volgens mij zijn er nu nog mensen over aan het nadenken zijn hoe de beoordeling nu was voor de geleverde prestaties. De 2 teams met de meeste punten kregen beide een mooie prijs voor hun prestatie. De hapjes waren weer lekker en om 2:00 uur ging de bar dicht en moesten de laatste volhouders naar huis.
Iedereen bedankt voor de gezellige avond en tot de openingsrit!

 FOTOS

 

E-mail

Afdrukken

FEB 15

RITTENKALENDER 2015

 

O.M.G Rittenkalender 2015

 

 29 maart:Openingsrit naar de Bockenreijder.

Eindelijk weer de lente en het begin van het motorritten seizoen .

Deze rit is als vanouds, een hoog gezelligheid gehalte met een goede uitsmijter en lekker borreltje. Door de korte en bekende route de ideale rit om de nieuwe restauratie of aankoop te testen en te showen.

Vertrek: 9:30 uur.

 

26 april: Oude Segmenten tour. ( voorheen de molenrit)

9e maal dat de V.M.C. regio Vlaanderen een rit organiseert. Start en finish bij de Kiekenhoeve te Essen. Deze rit wordt mede georganiseerd door clublid Michel Steins en is elk jaar een succes .

Deelname met inschrijving is alleen voorbehouden aan motoren van voor 1940, we gaan dit evenement met onze club bezoeken , de rit is zeer de moeite waard, een mooie route met bezienswaardigheden en een goede lunch .

Vertrek: 9:30 uur, en voor mensen die aan de rit deelnemen open thuiskomst.

 

3 mei: De Lenterit.

De lenterit, een mooie rit uitgestippeld in een heel andere regio, we gaan richting Zeeland. Deze rit duurt uiteraard de hele dag en is iets speciaals . Meer informatie volgt.

Vertrek: 9,30 uur.

 

Zaterdag 6 juni: SGF. treffen te Ulicoten.

Het jaarlijkse treffen op camping de Ponderosa te Ulicoten van de Silent Gray Fellows (gezelige club met oude motoren van amerikaanse makelij) uit Chaam.

Een heel kampeer weekeinde (4-5-6 juni) met op zaterdag een toertocht met silly games, lekker eten en s avonds feest met een goede band. Dit weekeinde is ook toegankelijk voor de leden van de OMG.

Het is daar altijd goed georganiseerd en erg gezellig, ook zijn er nu voorzieningen om goedkoop te blijven slapen ( eigen tentje is natuurlijk ook mogelijk) . Het zou leuk zijn als we dit eens met een grote groep OMGers doen of toch zeker de rit mee te rijden. Zie ook de SGF bijlage in de rittenkalender mailing en de website van de SGF.

http://www.silentgrayfellows.nl/

 

 

19-20-21 juni: Het grote Ardennen weekend.

vr.za.zo

Voor de 14e keer rit naar en verblijf in Poteau. We vertrekken vrijdag met de motor bij café “Knooppunt Galder” en rijden naar het vakantiehuis, met in de avonden weer de beroemde barbecue en kampvuur op ons tijdelijke landgoed…

De 2e dag rijden we een mooie rit in de Ardennen en op zondag weer terug naar Galder. We hebben een volgwagen voor de bagage en evt. pechgevallen. Het huis is van alle gemakken voorzien en bied plaats aan 15 personen en ook voor de verplaatsing is 15 personen het maximum. ( reeds volgeboekt , evt na inschrijvers komen op de reservelijst)

Opgeven aan E mail : martin.schutte@ziggo.nl

 

 

5 juli: Museum rit Best.

Zoals de titel al aangeeft een rit naar en bezoek aan een Museum in Best, er zijn er daar verschillende maar dat is de verassing.

Vertrek: 9.30 uur.

 

2 augustus: De Noorderkempenrit

Rit uitgezet en voorgereden door enkele Belgische OMG leden. Wordt weer net als de afgelopen edities gegarandeerd een leuke dag met leuke stops.

Vertrek: 9:30 uur.

 

28-39-30 aug : De 46e Internationale VMC rally te Hengeloo.

vr.za.zo

Grootste V.M.C. treffen van Nederland, alleen voorbehouden aan motoren van voor 1940. Zijn 2 geweldige ritten in de achterhoek en ’s avonds vertier. Dit jaar vieren ze het 50 jarig jubileum van dit treffen dus het word iets speciaals. De organisatie heeft nog speciaal gevraagd om dit jaar met zoveel mogelijk liefhebbers te komen want we zijn daar al graag geziene gasten .We gaan uiteraard weer kamperen op de Varselring (racecircuit).

Er zijn afgelopen jaren ook clubleden geweest die 1 dag zijn komen rijden wat natuurlijk ook mogelijk is. Meer info volgt dan.

 

6 september: Rit naar Dongevaart en bezoek aan oldtimer treffen.

Leuk oldtimertreffen te Dongevaart, dit treffen is de afgelopen jaren flink gegroeit, er is van alles te doen en te zien .Ook is daar een markt en toertocht dus zeker de moeite waard voor een bezoek.

Vertrek: 9:30 uur.

 

26 september: Rit naar het nationaal veteranen treffen te woerden.

Zaterdag.

Een oude bekende rit weer terug op onze kalender. Was in 2014 erg leuk.

Het grootste evenement op klassieke en veteraan motor gebeuren, afgelopen jaar waren er 1500 deelnemende motoren en 2000 brommers en rijwielen met hulpmotor. Er is een grote onderdelen beurs, clubs- en merkenstands. Een hele mooie rondrit (ongeveer 60 km door een waterrijk gebied met kleine oude stadjes en bruggetjes), tevens is er ook nog ambiance met volop eet en drank tentjes. Dit alles midden in het leuke stadje Woerden op een groot exercitie terrein.

Vertrek 8:00 uur.

 

4 oktober: De grote Kees rit.

Weer een verrassingsrit uitgezet en voorgereden door een Kees, (er zijn 5 mensen die Kees heten in de club dus dat zal wel goed komen!) .

Vertrek: 9:30 uur.

 

25 oktober: Soeprit.

Alweer de laatste officiële rit van het jaar met als afsluiter lekkere soepen, broodjes en daarna nog een afzakkertje op de goede afloop.

Vertrek: 9:30 uur.

 

 

 

8 november: Dooie blaadjes rit.

Een rit in de omgeving door onze mooie bossen om van de natuur te genieten in al zijn herfstkleuren.

Vorig jaar waren er weer al 19 dapperen die nog een keer aan het gas wilden draaien maar dat was niet verwonderlijk want na afloop is er nog wat gedronken bij het Knooppunt en wel buiten op het terras in de zon.

Vertrek: 9:30 uur.

 

 

NB: Kijk voor informatie regelmatig op onze vernieuwde website, het forum en het oude gastenboek voor de meest actuele informatie tav vertrektijden en evt. wijzigingen.

Het forum en gastenboek kan door iedereen gebruikt worden om wat mee te delen.

Verder staan op de website onze rittenkalender en ook de foto’s van de afgelopen ritten enz.

Als je advertenties wilt plaatsen, verhalen wilt publiceren, fotos wilt plaatsen of om het even wat wilt melden, dan kun je dit doormailen of geven aan Jan van Steen die onze site beheerd. E mail postuwbericht@hotmail.com

 

 

Iedereen die iets te melden heeft kan dit doen in het forum en oude gastenboek!!!!! Maak er gebruik van.

 

www.bevemo.nl

 

Verder wens ik eenieder een pechvrij en droog rittenseizoen en denk eraan om met een volle tank benzine en een goed geprepareerde motor te vertrekken. Niets zo vervelend als dat we bij de eerste pomp al moeten stoppen omdat iemand heeft vergeten te tanken.

 

Ook een opmerking over de ritten, als we in een groep rijden kijk dan eens om naar de bezemwagen of degene die achter je rijdt zodat we elkaar niet kwijtraken, vooral bij stoplichten en het oversteken van wegen zouden we wat beter kunnen opletten. Verder graag in de groep een zigzag patroon aanhouden, dus om en om links en rechts van de rijbaan rijden. Zo vormen we een compacte groep en heeft iedereen toch overzicht. Ook rekening houden met elkaar want we zitten allemaal wel eens te slapen op de motor.

 

Verder proberen goed aan te sluiten en langzame motoren voor in de groep, vooral als we met meer als 15 mensen zijn is het een hele kunst voor de voorrijder om iedereen bij elkaar te houden en we moeten dan niet bewust grote gaten laten vallen omdat we even op het gemak aan het rondkijken zijn of vinden dat het te snel gaat. Het zijn meestal dezelfde mensen die voorop rijden en die hier tijd en energie in steken om de ritten te organiseren. Voorop rijden is al minder ontspannend dus deze mensen moeten er van op aan kunnen dat iedereen volgt.

Ook voor de bezemwagen is het niet te doen als de groep te lang wordt.

 

Het follow up systeem is ook een goede tactiek om vlot te rijden en elkaar niet kwijt te raken, hebben het al eens geprobeerd maar toen bleek niet iedereen de spelregels te snappen.

Het is als volgt:

Er is 1 voorrijder deze blijft op kop. Herkenbaar aan het gekleurde veiligheidshesje.

Er is 1 achterrijder deze blijft voor de bezemwagen rijden.Herkenbaar aan het hesje.

Bij elke richtingsverandering geeft de voorrijder aan waar de 2e motorrijder van de groep moet stoppen om voor de rest aan te kunnen geven welke richting men moet volgen.

Als de hele groep voorbij is sluit de motorrijder die is gestopt weer aan in de groep voor de achterrijder en blijft daar rijden. Bij de volgende richtingsverandering weer dezelfde procedure alleen is de 2e motorrijder nu iemand anders en zo schuift de hele groep door.

Deze methode hoeft natuurlijk niet altijd gebruikt te worden maar voor grote groepen of in dorpen of stadjes is het ideaal.

Afgelopen jaar hebben we dit toegepast tijdens onze rit naar Woudrichen en het was erg goed geslaagd.

 

Bovenstaande zijn wat opmerkingen van diverse leden en kunnen helpen om onze ritten beter te laten verlopen.

 

De bezemwagen.

we zoeken hiervoor nog weer een goede standplaats .

Voorlopig kan de bus gestald worden in de schuur van Toon v Boxel maar deze wordt gesloopt dus als er een clublid is die een ruimte weet dan horen we het graag.

 

Ons motorhome en uitval basis is uiteraard weer.

:Knooppunt Galder: met als uitbaters Peter en Bettina

Groeten en veel motor plezier zonder pech en met goed weer.

 

Martin Schutte: namens bestuur OMG.

 

 

E-mail

Afdrukken

FEB 15

RITTENKALENDER 2015

 Het OMG bestuur heeft voor het 2015 seizoen weer een vol programma met mooie ritjes gemaakt.

Alle leden hebben deze via de mail ontvangen. 

De ritten zijn ook in de rittenkalender van onze site terug te vinden.

Als je liever het overzicht in de standaard mail wil hebben: Rittenkalender 2015

 

E-mail

Afdrukken

JAN 10

STERKE VERHALEN AVOND 2015

Van onze verslaggever:

Gisteren de sterke verhalenavond en nieuwjaarsreceptie bezocht, Het was weer goed om veel OMG leden weer eens te zien in het op motorgebied toch saaie winterseizoen. 16 leden hadden het Knooppunt gevonden en nadat iedereen elkaar een de beste wensen had gedaan, kwamen de sterke verhalen los en zijn er onderling nog de nodige onderdelen uitgewisseld en wat documentatie verhandeld door onze Tilburgse scharrelaar. Bettina had goed gezorgd en er kwamen regelmatig wat lekkere hapjes voorbij. Echt weer een gezellige OMG avond. Tot de volgende!!

 

E-mail

Afdrukken

NOV 11

2014 DODE BLAADJES RIT

Van onze verslaggever:

Wat een geweldig goed weer en wat een mooie rit! Toch weer 15 deelnemers aan de laatste rit, eigenlijk eentje meer maar de New Imperial van Wim Vissers gaf onderweg naar het Knooppunt in Chaam de brui eraan. Vast gelopen inlaatklep was de boosdoener.

Rene van Caam reed de rit voor. In weer eens een andere omgeving over de Rith naar Leur en daarna rond Zevenbergen, Oudenbosch enz. Veel mooie dijkweggetjes en lanen door de bossen. In Oudenbosch tegenover de Basiliek koffie gedronken. Toen we wilden vertrekken gaf de triumph van Henk Cornelissen problemen met zijn schakelmechanisme. De verslaggever is toen naar huis gereden vanwege een afspraak. Maar ik denk dat ze met wat getob toch weer bij het Knooppunt aangekomen zijn waar er buiten (9 november en dan buiten ??) op het terras nog wat gedronken is en nagepraat over deze mooie afsluiting van het rittenseizoen 2014.

Binnenkort volgt de mailing met de winteractiviteiten.

 

E-mail

Afdrukken

OKT 26

RITVERSLAG SOEPRIT 2014

Van onze verslaggever:

Wat een grote opkomst voor de laatste officiele rit van seizoen 2014. Zou het zijn vanwege het mooie weer zijn, of het feit dat de snert en de broodjes kroket uit de clubkas worden betaald? 21 deelnemers en 1 duo waren aanwezig.

Het doel van de rit was een bezoekje aan het privé museum van Paul Varnewijck te Ravels. Paul is een liefhebber van oude motoren en tractoren, grote 50-er jaren Cadillacs en de mooie kleine speelvoertuigen uit de oude kermis draaimolens waar we vroeger allemaal wel eens in gezeten hebben. Dus dat stond er allemaal opgesteld, een mooie en indrukwekkende verzameling. Een lekker bakje koffie met koekje erbij, en de mooie spullen bewonderen en er ook op en in zitten. Ondergetekende heeft samen met Naudje eens lekker in zo aso grote bak gezeten en even kunnen terug gaan naar de jaren 50 toen in Amerika alles groter en mooier was.

Hierna weer terug naar Het Knooppunt waar de soep al klaar stond en we lekker buiten op het terras deze gegeten hebben en nog een biertje hebben gedronken op de goede afloop van rittenseizoen 2014.

 

E-mail

Afdrukken

OKT 18

ARDENNEN 2015

Het Ardennen weekeinde voor 2015 is alweer vastgelegd, dus noteer in je agenda:

19-20-21 juni. Het grote OMG Ardennen weekeind.

E-mail

Afdrukken

OKT 14

RITVERSLAG KEESRIT 2014

Van onze verslaggever:

Afgelopen zondag was weer de grote Kees rit, deze keer echter niet door een echte Kees voorgereden maar door Kees Wouters. Bij "Het knooppunt" stonden al diverse leden te wachten toen ik aankwam, en de groep bleef groeien totdat er 19 deelnemers en een duo engel waren. Veel animo, maar het weer was dan ook geweldig.

Eerst gereden naar Achterbroek waar Kees Wouters ons verraste met koffie en wat lekkers. Daarna door naar Yerseke langs mooie dorpen en leuke dijkweggetjes. Daar aangekomen hebben we lekker mosselen enz. gegeten in een visrestaurant. Nog wat gewandeld en uitgebuikt en weer een mooie rit terug naar Galder gereden.

Een geweldig mooie en leuke rit, de nodige kms met een grote groep zonder enig probleem behoudens een gebroken gaskabeltje van de Matchless van Toon in het zicht van de haven van Galder. Nog wat nageborreld en daarna iedereen tevreden naar huis.

Tot over 2 weken met de Soeprit!!!

E-mail

Afdrukken

SEPT 28

RITVERSLAG NVT WOERDEN

Van onze verslaggever:

Het Nationaal Veteranen treffen te Woerden was weer leuk. Met 10 man vertrokken uit Galder in een dichte mist soep. In Dorst pikte Naudje aan die de rit zou voorrijden. Dit lukte in eerste instantie niet zo goed vanwege de dichte mist maar eenmaal bij Dussen met goed zicht en lekker weer ging het voortreffelijk. Er was nog een 2e groep OMG-ers maar die reden hun eigen route met de tomtom. Verder de rit weer met de bekende oversteekjes met de pontjes en het mooie stuk naar Vlist en Haastrecht.

Het was giga druk op het NVT en er was veel te zien. Om 14:30 uur weer op huis aan. Toen bekend werd dat de brug bij Gorinchem was afgesloten en er een alternatieve route gereden moest worden liefst zonder snelweg. Dus via Schoonhoven, Nieuwpoort, Goudriaan, Meerkerk, Leerdam naar Brakel, waar we met de pont over de Waal moesten. Samen met half Nederland dus wel even wachten.  Aan de overkant wist niemand meer echt de weg en na wat dwalen en 2 mensen kwijt gereden te hebben toch maar over de snelweg naar huis. Alles bij elkaar een kleine 280 km gereden en geen stukken dus een geslaagde maar vermoeiende dag.

 

E-mail

Afdrukken

AUG 05

RITVERSLAG NOORDERKEMPENRIT

Onze Vlaamse motorboys hadden een mooie rit uitgezet en voorgereden. Aantal deelnemers was overweldigend, 24 incl. 4 vrouwen. Het weer was perfect. Gelukkig hadden we de pechbus bij voor 2 moto's die in panne gevallen waren. Het Boshuisje en eetgelegenheid Het Laar waren ook zeer geslaagd. Dank aan onze Vlaamse motormannen.

 

E-mail

Afdrukken

JULI 07

RITVERSLAG KAMP VUGHT

Van onze verslaggever:

Gisteren de rit naar nationaal monument kamp Vught meegereden, een mooie tocht in een voor mij onbekend gebied met plaatsen zoals Cromvoirt, Udenhout, Berkel Enschot en Helvoirt. Het Kamp was indrukwekkend en heeft diepe indruk achter gelaten bij alle deelnemers. De groep bestond uit 14 OMGers en een duo engel. De rit verliep voorspoedig tot er een man zonder benzine viel. Die moet nog eens een rondje geven  . Het excuus van deze Panther rijder was dat hij in Vielsalm nog had getankt en dus onverwachts zonder was gekomen  . Een man was helemaal niet met zijn motor bij het Knooppunt aangekomen. Hij had pech met zijn versnellingsbak van zijn Matchless en heeft de tocht met de auto meegedaan. Het weer was drukkend en dreigend en op de terugtocht voelden we constant druppels maar we zijn toch weer droog bij het Knooppunt aangekomen, waar we van binnen maar de boel bevochtigd hebben. Alles bij elkaar toch een 150 km gedaan. 
Wim bedankt voor de mooie tocht.

 

RITVERSLAG ARDENNEN 2014

Van onze verslaggever:

Vrijdag

Ardennen 2014. Eindelijk een heel weekeinde droog, wat een luxe. Het was weer geweldig leuk. Ondanks de 13e keer, vertrokken op vrijdag de 13e met 13 deelnemers. Wel een spannende aankomst bij het huis. Na ongeveer 300 km door wat omleidingen en verkeerd gereden eindelijk in Vielsalm. Iedereen zat op de motor al te denken aan een lekkere koele pint. Is bij de bocht waar het weggetje naar ons huis ligt een grote vrachtwagen en oplegger met 10 mtr lange boomstammen omgevallen en heeft de hele weg verspert als een grote mikado. Ons huis onbereikbaar en ook de elektra leidingen compleet vernield, dus geen koele pint. Om het huis toch te bereiken is er een grote of the road wedstrijd geweest met oude motoren, en heeft min of meer iedereen het huis zonder schade bereikt. Wel wat motoren uit slootjes en diepe kuilen moeten trekken, bij deze actie is er helaas toch een Ariel versnellingsbak aan gegaan.

Na het sjouwen van de bagage naar het huis toch wat pinten gedronken en de BBQ aangestoken. Tot 23.00 uur gebakken en al het vlees opgegeten, nog nooit meegemaakt. Ook alle wijn was op, waarschijnlijk omdat we eindelijk met lekker warme zon en lang licht buiten konden blijven.

Zaterdag

Wie o wie zou de eitjes bakken? Het blijkt dat Kees van Alphen, Toon van Boxel en ook Henk Cornelissen onvermoede talenten hebben en deze missie goed hebben volbracht. Na het ontbijt en wat prutsen aan de motoren naar Bastogne geweest waar het nieuwe oorlogsmuseum op iedereen indruk heeft gemaakt. In Bastogne zelf wat gedronken en gegeten en daarna via La Roche en Ardenne terug. Onderweg terug naar het huis begon de inval Triumph wat te pruttelen en op het erf bij het huis gaf deze definitief de pijp aan Maarten met een kapotte bobine.

Zondag

Weer terug naar huis. Uiteraard eerst lekker ontbeten en de boel opgeruimd, alle motoren waren al afgetankt dus om ongeveer 9:45 vertrokken. Een eerste stop in het mooie plaatsje Durbuy, waar we de capriolen van de kanoërs in de Ourthe hebben bekeken die ook wel eens naast de kano lagen. Vervolgens via Huy naar Tienen, waar na de 2e stop was. Daarna richting Veerle en via de mooie nieuwe weg naar Turnhout. Dan nog laatste stukje naar Galder. Een mooie route met mooi weer en geen stukken dus om ongeveer 16:00 uur zaten we een lekkere pint te drinken op de goede afloop. Allen bedankt voor de gezelligheid en extra dank voor Cees en Bertha Leijten voor het lekkere eten  .

FOTOS

 

E-mail

Afdrukken

JUNI 07

ARDENNENWEER 2014

Al 17x veranderd!?!?

En vier uur later......., laat het eens een keer waar zijn!

Het kan nog veranderen natuurlijk.

E-mail

Afdrukken

MEI 25

RITVERSLAG LENTERIT

Van onze verslaggever:

Na deze te hebben uitgesteld vanwege slecht weer en weinig animo is zaterdag 24 mei deze mooie door Wim Vissers uitgezette rit toch gereden. Nu wel mooi weer en wat meer animo dus het was een leuke dag. Met 10 OMG leden vanuit Asten gestart, dwars door de Peel, langs veen kanalen en mooie oude veenkoloniën, de 1e stop bereikt bij Dutch Lion Motorbikes van Patrick en Leon Vullings. We werden ontvangen met Limburgse vlaai en koffie en konden op ons gemak de vele mooie en ook geroeste motoren bewonderen die er te koop staan. Als klap op de vuurpijl kregen we allemaal nog een mooi Dutch Lion T shirt kado. Patrick heeft daarna ons naar de 1e oversteek met de pontje over de Maas gebracht. Daarna aan de andere zijde van de Maas rondgetoerd en de 2e oversteek terug gemaakt naar de 2e stop, het mooie witte stadje Torn. Daar lekker uitgebreid gegeten en wat gedronken en een kleine rondwandeling gemaakt. Het laatste deel terug naar Asten o.a. een kleine 20 km recht langs het kanaal gereden dat ook wel eens leuk was na al die slingerweggetjes. Om 17:30 terug waarna ieder weer zijn eigen weg naar huis vervolgde. Ronnie Bosch deed dat op zijn Triumph, dus die heeft toch wel een 350 km gereden die dag.  

Wim hartstikke bedankt voor deze mooie rit. 

E-mail

Afdrukken

MEI 11

RITVERSLAG LENTERIT V1

Van onze verslaggever:

Vandaag ondanks het hondenweer toch 7 OMG-ers bij het Knooppunt . We hebben toch 4 mooie tournees gedaan, 2 tournees koffie en 2 tournees bier!!!   Ha Ha, we zijn niet weggereden en hebben gezellig wat gebuurt. Tot zaterdag 24 mei met hopelijk wel goed weer.

E-mail

Afdrukken

SEPT 04

NIEUWE WEBSITE ONLINE!!!

Menig OMG lid heeft het misschien al gemerkt dat onze website in een nieuw jasje gestoken zou worden. Maar vanaf 4 september staat deze online!

Het forum is voor iedereen toegankelijk, dus maak snel een account aan.

 

Met vriendelijke groet,
Jan van Steen